diensten

Het werkgeluk van je mensen centraal stellen in je bedrijfsvoering hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Wil je duurzaam werkgeluk, dan vraagt dit wel een zorgvuldige aanpak.
sense2sense kan je op diverse manieren helpen om het werkgeluk in jouw organisatie te vergroten, afgestemd op de behoeften van jou en je organisatie:

werkgelukanalyse

werkgelukanalyse

Weten waar en hoe het knelt, wat er juist goed gaat en aan welke knoppen je zou kunnen draaien is al het halve werk bij het realiseren van succesvolle en duurzame veranderingen.

De sense2sense werkgelukanalyse brengt factoren in kaart die werkgeluk positief en negatief beïnvloeden binnen de organisatie. Deze werkgelukanalyse dient als basis voor een plan van aanpak waarmee het werkgeluk in de organisatie concreet kan worden gefaciliteerd en gestimuleerd.

meer informatie

werkgeluk creatie

werkgeluk-creatie

Op basis van de werkgelukanalyse bepalen we op welke terreinen (als eerste) specifieke aandacht nodig is. sense2sense adviseert t.a.v. een plan van aanpak, hoe het werkgeluk binnen de organisatie gefaciliteerd kan worden.

Hierbij richten we ons zowel op zaken voor de lange termijn (inbedding in de bedrijfsvoering) als op concrete acties die direct kunnen worden uitgevoerd om werkgeluk te creëren.

meer informatie

chief happiness officer

interim-chief-happiness-officer

Je bent enthousiast over wat werkgeluk voor jouw organisatie kan betekenen en liefst wil je er direct mee aan de slag. Maar dan wel goed. Alleen heb je hiervoor nog geen capaciteit binnen je organisatie.

Dan ondersteun ik je graag in de rol van (interim) Chief Happiness Officer. Ik verbind me tijdelijk en parttime aan je organisatie om samen van binnenuit aan werkgeluk te werken.

meer informatie

klankbord voor leiders

klankbord voor leiders

Als leidinggevende heb je een belangrijke rol in het faciliteren van werkgeluk binnen jouw organisatie, in jouw team.

Dat roept natuurlijk allerlei vragen op. Wat zou je dan anders moeten doen voor meer werkgeluk? Wat vraagt het van jou? En hoe combineer je aandacht voor bedrijfsresultaten met aandacht voor werkgeluk? En wat zorgt eigenlijk voor jouw eigen werkgeluk?

Wil je sparren over deze en andere vragen? Ik ben graag je klankbord.

meer informatie

conflictcoaching

conflictcoaching

Waar mensen samenwerken, zijn conflicten onvermijdelijk en deze kunnen een flinke aanslag zijn op het werkgeluk van de medewerkers. Organisaties zijn niet zozeer succesvol door de afwezigheid van conflicten, maar doordat zij goed en effectief naar verschillen luisteren en deze bespreekbaar maken.

sense2sense biedt zowel conflictcoaching voor teams waarin zij leren (dreigende) conflicten zelf en samen te hangeren, als een verdiepend programma voor leiders om hun team hierin te ondersteunen.

meer informatie

inspiratiesessies

inspiratiesessies

Ben je al even bezig met werkgeluk en kun je wel een inspiratieboost gebruiken? Of overweeg je ermee te starten, maar zoek je inspiratie voor een concrete ingang? Wil je graag anderen ontmoeten die bezig zijn met werkgeluk?

sense2sense organiseert regelmatig inspiratiesessies rond thema’s op gebied van werkgeluk. Het thema wordt uitgewerkt in een workshop, dialoog of interactieve presentatie. Tijdens de borrel kun je hierover verder praten en ervaringen uitwisselen.

meer informatie