klankbord voor leiders

werkgelukanalyse

Een belangrijke rol in het creëren en faciliteren van werkgeluk is weggelegd voor de leidinggevenden in de organisatie. Onderzoek wijst keer op keer uit dat een van de belangrijkste redenen voor vertrek en ontevredenheid onder medewerkers de (slechte) relatie met de leidinggevende is. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt: dat goeie mensen vertrekken door jou.

Gelukkig is ook het omgekeerde het geval: als leidinggevende kun je een enorme positieve invloed uitoefenen op het werkgeluk van je mensen. Maar hoe doe je dat dan?
Wat betekent dit voor de invulling van je functie?
Hoe ga je om met (schijnbaar) strijdige belangen in het kader van werkgeluk?
Hoe creëer je de veilige sfeer binnen je team, die zo belangrijk is als basis voor werkgeluk?
Hoe kun je jouw impact als voorbeeld optimaal benutten?
Hoe laat je je kwetsbaarheid zien, zonder aan invloed in te boeten?
Hoe zorg je voor een goede balans tussen autonomie en sturing?
Hoe pak je de onderhuidse spanning in je team aan?

Zomaar een paar vragen die bij je kunnen opkomen als je bezig bent met het faciliteren van werkgeluk. En misschien heb je nog wel andere uitdagingen of vragen.
Hoe zit het eigenlijk met je eigen werkgeluk? Hoe kan dat nog beter?

Ik ben graag je klankbord voor al je werkgeluk-gerelateerde vragen en uitdagingen.

De basisfactoren van werkgeluk (verbinding, positieve emoties, resultaat en vooruitgang, betekenis en zingeving) dienen hierbij als kapstok, maar zul je ook herkennen in mijn benadering van jouw vragen. Ik help je je vragen en uitdagingen helder krijgen en door het stellen van de juiste vragen, zet ik je op het spoor naar je eigen oplossingen. Ik schuw daarbij directe en confronterende vragen niet. Zolang we aan de oppervlakte blijven, blijf jij namelijk modderen. Ik duik dus de diepte in met vragen die je uitnodigen om kritisch naar jezelf te kijken, zaken van een andere kant te bekijken of een andere betekenis te geven. De inzichten die je hierdoor krijgt, vertalen we dan naar concrete acties waarmee je aan de slag kunt.

Om samen de diepte in te kunnen, is een onderlinge klik cruciaal. Ik maak daarom graag een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking zodat we die kunnen onderzoeken. Wil je alvast meer over me ontdekken? Lees dan meer over mij en/of bezoek dan mijn LinkedIn profiel.

laten we kennismaken