nu even niet


Vanwege mijn emigratie naar IJsland is de onderneming sense2sense per 1 juli 2019 opgeheven.

Deze website blijft online zodat ik mijn kennis en inzichten over werkgeluk kan blijven delen.

Wanneer ik een IJslandse sense2sense opricht, zal deze website daar uiteraard naar gaan doorlinken.

hoe ik werk

waarom ik dit doe

Organisaties hebben een grote impact op zowel hun omgeving als op de mensen die er werken. Ik vind het belangrijk dat die impact positief is en constructief is.

Ik vind dat iedere werkende mens de mogelijkheid zou moeten hebben om geluk te ervaren in het werk. Je gelukkig voelen moet zich niet beperken tot je privéleven. Sterker nog: laten we stoppen met de scheiding werk-privé. Je neemt immers jezelf mee naar je werk. En daar breng je een groot deel van je tijd door. Wat is het zonde als je in die tijd geen geluk ervaart! En geluk op je werk neem je ook weer mee naar huis.

Ik geloof dat de wereld er mooier van wordt als mensen zich ook op hun werk vaker gelukkig voelen. Gelukkige mensen creëren minder conflicten, zijn creatiever, verspreiden positiviteit en liefde, nemen persoonlijk leiderschap, zijn betrokken bij en dragen actief zorg voor de wereld om hen heen.
Door organisaties te helpen bij het faciliteren en creëren van werkgeluk, draag ik bij aan die mooiere wereld.

uitgangspunten

In mijn leven en mijn werk staan een aantal waarden en uitgangspunten centraal, die leidend zijn bij keuzes die ik maak in mijn ondernemerschap en bij hoe ik mijn werk vormgeef.

doen wat werkt

Ik werk met evidence based praktijken, vanuit pragmatisme en met een stevige dosis gezond verstand. Ik geloof niet in hypes en franje, ik hou het graag simpel en geloof in doen wat werkt en dat vooral ook niet laten. Ik ben een groot voorstander van pilots, experimenteren en leren van gemaakte fouten. Wél goed voorbereid en uitgewerkt, maar vooral doen, ervaren en bijsturen in de praktijk.

alles is verbonden en in verbinding zit kracht

Systeemdynamiek laat ons zien dat elke actie in een systeem effect heeft op het hele systeem. Duurzame en impactvolle verandering realiseer je daarom samen, door co-creatie. Mensen zijn primair sociale wezens: verbinding ervaren is cruciaal voor ons welbevinden en helpt ons het beste uit onszelf te halen. Echte verbinding ontstaat wanneer we dieper gaan dan de oppervlakte en onszelf laten zien zoals we zijn. Door dat zelf te doen, nodig ik jou daar ook toe uit.

inspiratie brengt beweging

De kracht van verhalen en voorbeeldgedrag is enorm. Zien dat iets werkt, motiveert om het zelf ook te doen. Of je dat nu met eigen ogen gezien hebt, het ervaren hebt of het gelooft. Iedereen kan een inspiratie zijn voor een ander. Een kleine vonk kan op de juiste voedingsbodem snel uitgroeien tot een knapperend vuur. Ik steek graag vuurtjes aan of geef jou hout en lucifers daarvoor.

lange termijn gaat voor op korte termijn

Mijn focus ligt primair op de lange termijn; ik vind het belangrijk dat oplossingen duurzaam zijn. Natuurlijk plak ik een pleister op een bloedende wond, maar ik pak daarnaast dan vooral de oorzaak van het bloeden aan. Ik ben dol op quick wins om vaart te maken, mits in de juiste richting en gevoed door acties met lange termijn effect.

jij kunt het

Mijn uitgangspunt is dat jij alles in huis hebt om te realiseren wat voor jou belangrijk is. Ik zie het als mijn rol om jou te helpen die zaken aan te boren. Ik fungeer graag als klankbord en informatiebron zodat jij (met je team) de beste beslissingen kunt nemen. Dit doe ik open, eerlijk, constructief en direct. Ik maak mezelf het liefst zo snel mogelijk weer overbodig, daarin ligt voor mij mijn succes.

caroline verdonk


Ik ben Caroline Verdonk, in 1973 geboren als oudste dochter in een gezin met 2 kinderen. De scheldnaam studiebol uit mijn jeugd is voor mij nu een geuzennaam. Ontwikkeling is een van mijn grootste geneugten. Ik benader alles met de vraag wat ik ervan kan leren. Ik neem het adagium van mijn opa serieus: je moet doorleren totdat al je vingers even lang zijn. Ik heb nog even te gaan…

Leren doe ik trouwens niet alleen via de formele wegen, hoewel ik mezelf voortdurend bijschool. Ik leer graag door het gewoon te gaan doen. Gooi mij maar in het diepe en ik vind uit hoe ik boven kom en hoe ik goed en lekker verder kan zwemmen. Grensverleggend.

Mijn leergierigheid en open attitude hebben mij een brede achtergrond gegeven. Ik breng uitgebreide kennis en ervaring mee op gebied van o.a. personeel & organisatie, (persoonlijk) leiderschap, filosofie, systemisch werk, groepsdynamiek, training & coaching, conflictmanagement, leren & ontwikkelen, re-integratie, duurzame inzetbaarheid en natuurlijk werkgeluk. Mijn zakelijke loopbaan vind je uitgebreid op LinkedIn.


Placeholder

Naast leren (en natuurlijk het geleerde toepassen) geniet ik erg van buiten zijn. In de natuur ben ik onder de indruk van hoe ingenieus ecosystemen werken, kan ik me overweldigd voelen door de schoonheid van goud ochtendlicht door de bomen en zie ik grootsheid in de kleinste prachtige details van een spin in haar web. Me daar onderdeel van voelen geeft me zowel rust als energie. En bovendien geeft de natuur me prachtige metaforen voor mijn werk.


Placeholder

Spelen doe ik ook graag, proberen en ontdekken (op een dromedaris klimmen, zoals op de foto hiernaast). Dat doe ik al dansend en als liefhebber van bordspellen. Hoewel ik daarin wel wat competatief kan zijn, gaat het me uiteindelijk altijd vooral om de gezelligheid met vrienden. Ik hou daarom ook erg van coöperatieve spellen: samen winnen van het spel. Mijn speelsheid stelt me ook in staat om zaken op een luchtige manier aan te snijden en verbinding te maken. Gewoon even lekker gek doen, of iets ondeugends. Bevrijdend is dat, zowel voor mezelf als de ander.

Ik geniet ervan om mijn talenten in te zetten en daar resultaat van te zien. Inzichten die komen doordat ik de vinger op de zere plek leg. Beweging die daardoor ontstaat en die ik met de passende nudges stimuleer tot besluiten en actie. Wrijving die ik door aandachtvolle aanwezigheid en het stellen van de juiste vragen omzet in constructieve dialoog en verbinding.

Al sinds mijn studietijd vind ik het belangrijk om mijn talenten ook te gebruiken om iets terug te geven aan de maatschappij. Daarom doe ik veel vrijwilligerswerk. En het mooie is dat dat mijn leven ook weer verrijkt. Momenteel ben ik actief als bemiddelaar voor Buurtbemiddeling. Dat past ook goed in mijn missie om de wereld een beetje mooier te maken.

Al deze kanten van mezelf - en meer - breng ik mee in hoe ik werk. Juist door mezelf niet op te splitsen in ‘werkende Caroline’ en ‘privé Caroline’ kan ik mijn talenten optimaal inzetten en ervaar ik veel (werk)geluk in alles wat ik doe.