werkgeluk
Werkgeluk. Het klinkt leuk. Maar waarom zou je daar iets mee doen?
Laat me eens beginnen met een tegenvraag: waarom niet?
Recent onderzoek laat zien dat 1 op de 6 werkenden niet echt gelukkig is op zijn werk en zelden een goeie werkdag ervaart. Ik schrik daarvan. En jij? Hoe zou dat zijn in jouw organisatie? En is dat een feit dat je accepteert onder het mom: je kunt nooit iedereen gelukkig maken? Of is dit je eer te na en wil je er trots op kunnen zijn dat jouw mensen gelukkig zijn in hun werk?
Hoewel veel werk inmiddels geautomatiseerd is en de automatisering en robotisering zich verder uitbreidt, er zijn altijd taken die overblijven, die een ‘human touch’ vragen. En voorlopig moet die automatisering en robotisering bovendien nog door mensen worden geprogrammeerd. Het functioneren van je mensen is dus een kritische factor in het succes van je organisatie.
win-win-win-win
Wat de aard van je organisatie ook is, je mensen zijn je kapitaal. En gelukkige mensen zorgen voor goed werk en gelukkige klanten. Gelukkige klanten zorgen vervolgens voor het voortbestaan van de organisatie. Helaas werkt het ook omgekeerd. Ongelukkige mensen zorgen voor slecht werk en ontevreden klanten. Je hebt er dus direct belang bij om te investeren in het werkgeluk van je mensen.
Het mooie is dat werkgeluk een win-win-win-win situatie is. Ja, je leest het goed, 4 partijen winnen bij werkgeluk: je mensen, je klanten, de organisatie zelf en de maatschappij.
Hoe dat zit? Ontdek de winst van werkgeluk.
randvoorwaarde
Tegelijk is werkgeluk allang geen luxe meer. Voor millennials is het zelfs een cruciale voorwaarde in de keuze voor een organisatie (belangrijker dan salaris). En vergeet niet dat millennials al over 7 jaar 75% van de arbeidspopulatie uitmaken. Werk aan de winkel dus, als je die wilt binnenhalen en behouden.